mandag 18. november 2019

Anmeldelse av TTP Hard drill bit (video)

Anmeldelse fra Tri County Locksmiths i England, som sammenligner TTP Hard med Dewalt, Irwin og Black & Decker.


Du kan kjøpe dine bor i vår nettbutikk eller ved å ta kontakt på e-post eller telefon.

mandag 11. november 2019

Film med tips om boring i rustfritt stål (video)


Her er en film med gode tips til boring i rustfritt stål, av "The Ultimate Handyman".

Denne filmen demonstrerer helt perfekt hvordan man borer i rustfritt stål, ved å:

1. Bore sakte
2. Bruke smøremiddel
3. Øke borestørrelsen for å oppnå den ultimate hullstørrelsen som kreves
4. Reduser hastigheten di større borekrone




Bor som gjør det enkelt å bore i rustfritt stål får du i nettbutikken vår.😊

lørdag 2. november 2019

Boring i metall for nybegynnere

Ettersom noen av våre kunder og besøkende på nettsidene borer i metall hver dag, vil de fra før være godt kjent med det grunnleggende ved boring i metall. Men, for nybegynnere kan tankene om å bore i metall være ganske skremmende.

Vi mener at man ikke skal frykte boring i metall. Med riktig forberedelse og de riktige verktøyene for jobben, bør selv en nybegynner ikke ha problemer med å bore i de fleste metaller. Vi vil derfor gi noen praktiske råd rettet mot de som har begrenset eller null erfaring med å bore metall.

Forberedelse
Før du begynner å bore er det lurt å forberede seg, og det er verdt å ta seg tid til å fylle ut følgende sjekkliste.

  1. Identifiser metallet du vil bore
  2. Velg passende boretype for metallet du vil bore i
  3. Velg passende boremaskin
  4. Velg et smøremiddel for metall
  5. Bruk egnet beskyttelse


1. Identifiser metallet du vil bore
Dette er uten tvil noe av det viktigste du må gjøre før du kan gå videre. Imidlertid vil mange ikke engang vurdere at forskjellige metaller reagerer forskjellig når de bores. Det viktigste er at metallet som bores vil avgjøre:

  • Den beste typen bor som skal brukes
  • Den ideelle skjærehastigheten for boret ditt
  • Mengden trykk som skal påføres

Alle som er kjent med å bore i rustfritt stål, vil bekrefte at hvis det bores med for høy hastighet og uten tilstrekkelig smøring, vil det arbeidsherde, og derfor gjøre boreoppgaven uendelig mye vanskeligere.

For en nybegynner som er forvirret av kuttehastigheter, trykk og å måtte identifisere metall, vil en god tommelfingerregel være å:

  1. Bor i sakte fart
  2. Bruk rikelig med smøremiddel
  3. Bor i 10 sekunder og stopp, slik at borkronen avkjøles i 20 sekunder, smør og bor igjen i 10 sekunder.
  4. Bruk lett trykk.
  5. Bruk en bor av god kvalitet. Hvis du er usikker på hvilket metall du borer, ville en koboltbor være det beste alternativet.

2. Velg passende boretype
Med både det store utvalget av metaller og det økende antall boralternativer, er det forståelig hvordan valg av bor kan være forvirrende. Det er mange forskjellige alternativer for å bore i metall, og de inkluderer:

  • Molybden
  • Kobolt
  • Karbid tippet
  • Fast karbid
  • Diamantbelagt
  • Diamantkjerne

Det vil være en grad av overlapping der metallet du ønsker å bore, kan bores av en rekke boralternativer. Valget ditt kan avhenge av budsjett og hvor ofte du trenger å bore. Koboltbor blir ofte valg for å bore i metall på grunn av det store utvalget av metaller de kan bore effektivt i.

Wayne Winton fra Tri-County Locksmiths i Colorado skrev et veldig informativt stykke for publikasjonen Safe and Vault Technology i 2016 med tittelen ‘The ultimate guide to Drill bits’ (engelsk) der han trekker frem evner, fordeler og ulemper ved forskjellige metallbor.


3. Velg en passende boremaskin
For de fleste borejobber som ikke er i et verkstedet, vil en batteridrevet håndbor brukes. Vi anbefaler at man bruker en boremaskin med justerbar hastighet, da det ofte er nødvendig å bruke en lavere hastighet for å bore i harde metaller.

Hvis du kjøper en ny boremaskin, bør du vurdere størrelsen på motoren, og om du skal bruke en som går på batteri eller elektrisk kabel.

De fleste boremaskinene kommer nå med justerbar hastighet som en standardfunksjon. Hvis du er usikker på hastigheten du skal bruke, anbefaler vi å starte med sakte og øke hvis du føler at boren fungerer bra.


4. Velg et egnet smøremiddel
Varmeoppbygging er uunngåelig når man borer i metall. Det er viktig å minimere varmgangen så mye som mulig. Noen få metoder kan brukes for å holde varmgangen til et minimum. En metode er å bore i korte utbrudd med kanskje 15 sekunders intervaller. En annen åpenbar metode, selv om det for ofte overses, er å bruke et smøremiddel. Metall- eller boresmøremidler kommer i forskjellige former, alt fra oljer til pastaer. Begge har fordeler og ulemper, og valg avhenger ofte av brukerens preferanser.

Hvis du borer hardere metaller regelmessig, kan det være verdt å investere i et boresmøremiddel av god kvalitet som er testet og som er kjent for å inneholde ekstreme trykktilsetningsstoffer.

CUT-IT er en skjærepasta av metall som inneholder ekstreme trykktilsetningsstoffer og er testet og sertifisert av Sub Fluid Services.


5. Bruk egnet beskyttelse
Når det gjelder boremetall er det helt avgjørende å ha passende beskyttelse for jobben du gjør. I det minste bør du bruke egnet øyebeskyttelse i form av vernebriller.

Avhengig av metall som bores og hvor lenge jobben er, kan det hende du trenger å bruke ørebeskyttelse, hansker og ansiktsmaske.